ORDF. BLOGG

ORDF. BLOGG

EDIP

Henriks bloggPosted by Henrik 2012-09-18 10:46:40
Årets dag i paradiset blev en lyckad tillställning - som vanligt bör man tillägga.
dagen före, under hård vind från sydost och ihållande regn, var vi några tappra som försökte genomföra förberedelser inför EDIP. Tält var inte att tänka på, utan det fick räcka med att resa ställningarna och surra fast dem, så att de inte föll. Konerna på Lövholmen (parkeringsplats) flög omkring och att sätta upp anvisningsskyltar var ett svårartat arbete. Vilket som, så lyckades vi att, om inte helt, så i varje fall få tillräckligt iordningställt för att kunna känna oss lugna inför lördagens anstormning.
Lördag morgon och i strålande sol,samlades vi vid paradplatsen för att klara ut vilka som skulle göra vad. Ystads förberedelser var ett utmärkt exempel på hur det skall gå till inför denna typ av event. (läggs i minnesbanken inför nästa år) Grindarna öppnades tidigare än vanligt och det innebar att det inte blev några längre köer utan att allt flöt enligt plan. Första turerna med Mtb från norra viken till södra fylldes snabbt och efter att de förtöjt södra hamnen var det parad och hissande av flagga med hjälp av prydliga sjövärnskårister. Efter detta fick också Spica och Ystad ge sig in i åkturs leken. Dagen förflöt utan några större incidenter och gästerna köade för fler åkturer, försåg sig med korv, hamburgare, kaffe och bulle, samt köpte souvenirer i respektive fartygs tält. Planenligt så utrymdes basen på gäster före 1600 och rapport till VO Amf 1 skickades(muntligt).
Jag vill framföra ett stort tack till alla medlemmar och frivilliga från Sjövärnskåren som såg till att Veteranflottiljen ånyo kunde genomföra detta fantastiska och uppskattade evenemang.
Henrik