ORDF. BLOGG

ORDF. BLOGG

På banan igen

Henriks bloggPosted by Henrik 2012-08-07 10:54:57
Äntligen kom jag åt min blogg igen. Troligen har orsaken varit en kombination av tekniskt fel och SBS. Vilket som så kan jag här kort informera om de närmaste planerna. Som nu säkert alla känner till, så kommer vi inte att gå till Åbo. Ekonomiskt var det oförsvarbart och det är bara att vita i det sura äpplet och se sanningen i vitögat även om det svider.
Just nu ligger Spica på Rindövarvet för sin 3-årsbesiktning. Alldeles nyss fick jag besked om att bottenbesiktningen blivit godkänd och det känns skönt, då vi var lite oroliga för just den biten. Nu återstår förstås en hel dl annat arbete ombord. Sten Hecker är den som leder arbetet (som valigt och utmärkt) så om andan och samvetet faller på, kontakta honom för det finns alltid behov av extra händer.
Den 16.e augusti går vi av slipen och styr mot Stockholm och Wasapiren. Under den resan kommer Sjöfartsinspektionen att genomföra inspektion. Sen ligger vi vid Wasapiren fram till den 23 augusti, då vi planerar en resa , med de gäster som bokat in sig sträcka Kapellskär/Åbo. Målet är Siaröfortet, där lunch och visning av fortet ingår. Åter Wasapiren sen eftermiddag. Dagen därpå kastar vi loss och går mot Nynäshamn och Nynäshamnsdagarna. Åter Gålö söndagen den 26.e
Under september kommer EDIP att genomföras enligt rutin och så hoppas vi på ett par kundkörningar förstås.
Man bör ha i åtanke att detta är planer och att när man har med en så gammal dam att göra, så kan mycket hända.
Mer information om vad vi i styrelsen arbetar med i avsikt att få såväl bättre ekonomi som drftsäkerhet kommer jag åter till om ett tag.
Till dess
Fair Winds
Henrik