ORDF. BLOGG

ORDF. BLOGG

Åter Gålö

Henriks bloggPosted by Henrik 2012-08-27 11:15:01
Det går inte alltid som man tänkt sig. Turen till Siarö kunde inte genomföras då antalet gäster tyvärr inte kom upp i det antal som behövdes för att vara ekonomiskt genomförbart. Istället kastade vi loss på fredagen den 24.e och med förväntansfulla gäster ombord, satte vi kurs mot Nynäshamn i strålande väder. på en turbin och i sakta fart passerade vi Oxdjupet, Vindöströmma och under Djuröbron. I höjd med Stafsnäs startade vi upp styrbords GT1 för att ge våra passagerare en fartfylld tur ner över fjärdarna. Nu visade sig att den turbinens kameva hydralik inte ville göra som vi, utan ställde propellerbladen okontrollerbart. Påföljden blev att vi på BB GT1 i 16 knops fart styrde ner mot Gålö. Straxt innan och på Mysingens början, testade vi än en gång om vi skulle kunna fortsätta mot Nynäshamn, men tyvärr fungerade SB kameva lika dåligt denna gång. In mot Gålö och förtöjning. Trots att utlovad Nynäshamnstur slutade på Gålö så var våra gäster vänligt förstående för vårt beslut Under lite samspråk på däck så hann vi ordna en buss in mot Väster Haninge.
Nu väntar EDIP och fram till dess vet våra "maskinare" m.fl. vilket arbete som måste prioriteras. Det vore tråkigt om vi inte kunde genomföra körningar den dagen, men jag vet att alla maskinkunniga ombord gör sitt yttersta för att klara ut detta. Vi andra planerar och håller tummarna
Henrik


Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Carl-Gösta Derkert 2012-08-29 11:51:17

Hej!

Tyvärr kunde vi inte åka med den 24 augusti som vi tänkt så istället åkte vi hemifrån Kanada Gård på Muskö på lördagen den 25 ner till Nynäshamn och hade siktet inställt på en trevlig båttur i det behagliga vädret. Tji vad vi bedrog oss, tekniska problem! Så vi fick hålla tillgodo med en lunch på Freja nere i hamnen. Men det kommer fler tillfällen.

MVH/

Anne-Helén & Carl-Gösta Derkert